De magische zangcirkels van Sacred Sounds zijn gevuld met meditatieve mantra’s, powersongs uit alle windstreken én een vleugje stemexpressie.

Mantrazingen geeft ontspanning en nieuwe energie. De klanken van de mantra’s, de eeuwenoude heilige woorden, openen blokkades in het energiesysteem waardoor de energie weer vrijelijk kan stromen. In een cirkel samen zingen vanuit het hart, voegt daar diepe verbinding aan toe. Verbinding met jezelf, met elkaar in de cirkel en met de Bron. Arianne en Hetty begeleiden de zang met gitaar, drum en percussie.

Maandelijks verzorgen we een mantra-avond. Over het algemeen de 2e woensdag van de maand. De komende maanden wijken daarvan af, raadpleeg voor de juiste data de agenda. Daarnaast organiseren we regelmatig intuïtieve drumcirkels.

Samen  (mantra’s) zingen geeft energie en ontspanning. In een cirkel samen zingen, voegt daar verbinding op hartniveau aan toe. De magische zangcirkels van Sacred Sounds zijn gevuld met meditatieve mantra’s, songs uit alle windstreken én een vleugje stemexpressie.

We (Arianne van der Vaart en ik) begeleiden de mantra’s en songs met o.a. gitaar, (hand) drum en percussie. We zingen mantra’s van o.a. Henry Marshall, Deva Premal en Miten, Snatam Kaur, mantra’s en songs geschreven door Arianne en andere inspirerende songs vanuit alle windstreken.

De klanken van de mantra’s, de eeuwenoude heilige woorden, openen blokkades in het energiesysteem waardoor de energie weer vrijelijk kan stromen. Samen zingen vanuit het hart, in een cirkel, voegt daar diepe verbinding aan toe. Verbinding met jezelf, met elkaar in de cirkel en met de Bron.

Wat zijn mantra’s?

Mantra’s zijn gebeden die sinds duizenden jaren worden gezongen, gezegd, gepreveld of zelfs gedacht, met name in het boeddhisme en hindoeïsme. Ze kunnen bestaan uit woorden, klanken of een combinatie. Mantra’s komen oorspronkelijk uit India, waar ze in de heilige taal het Sanskriet werden gericht aan verschillende goden en goddelijke aspecten. In het Sanskriet wordt ‘Man’ vertaald met gedachten en ‘tra’ betekent bescherming. De oorspronkelijke betekenis van het woord wordt daarom beschouwd als ‘dat wat onze geest beschermt’.

Er zijn ontelbaar veel mantra’s: er zijn helende mantra’s, mantra’s voor devotie, om feest te vieren, enzovoort. Sommige hebben geen letterlijke betekenis, maar dienen slechts als klank om een sfeer neer te zetten. De kracht van herhaling is daarbij heel belangrijk.

Je kunt een korte affirmatie (positieve gedachten) omzetten tot een eigen mantra, waardoor je de affirmatie extra kracht geeft door herhaling.

Tijdens het mantrazingen kom  je in het hier en nu, de ademhaling wordt gereguleerd, het zingen geeft vreugde, heling en harmonie in ons leven.

De kracht van taal

Klank en taal zijn trilling. Het effect van woorden en zang kan voelbaar zijn op verschillende plaatsen in je lijf, zowel op een positieve als een negatieve manier.

De taal is zeer krachtig. Mahatma Gandhi: je geloof bepaalt je gedachten, je gedachten bepalen je woorden, je woorden bepalen je acties en zo verder. Een mantra is een goede manier is om inzicht te krijgen in deze verbinding.

Praktische informatie:
Vanaf 19:00 uur is de deur open en ben je van harte welkom. We beginnen om 19:15 uur. Halverwege is er een (thee)pauze, we sluiten de avond af rond 21:00 uur.
Bijdrage: € 7,50

Klik hier voor de agenda.

Vooraf graag aanmelden via Facebook PB of sacredsoundsnl@gmail.com. Je kunt ook het formulier onder ‘contact’ invullen met duidelijke vermelding van ‘mantrazingen en/of drumcirkel en de datum’.
We zullen je dan het adres laten weten waar je welkom bent om samen met ons een heerlijke, verbindende en ontspannende avond te beleven.